Kaksi uutta nopeaa ambulanssi-
katamaraania Norjaan

record.title

Dienstag 31 januar, 2023

Viime vuoden alussa toimitimme ensimmäisen nopean Ambulance 2200 -katamaraanin Norjan Bergeniin. Nyt kaksi uutta samankokoista venettä on tuotannossa samalle pitkäaikaiselle asiakkaallemme. Veneet toimitetaan ja ovat käyttövalmiita Norjan Smølan- ja Romsdalvuonoihin alkuvuodesta 2024.

Ambulance 2200 on kuin minisairaala veden päällä. Veneessä on alumiinikatamaraanirunko ja kaksi Volvo Penta D13 -dieselmoottoria. Verrattuna edelliseen toimitettuun Ambulance 2200 -veneeseen, näissä uusissa veneissä on Kongsbergin vesijetit IPS-propulsion sijaan.

Veneet ovat 22 m pitkiä ja 7,5 m leveitä ja niiden liikennöintinopeus on noin 30 solmua. Istuinpaikkoja on 12 hengelle ja kaksi paikkaa paaripotilaille.

Tilavien hoitotilojen lisäksi veneisiin tulee tilava ja ergonominen sisustus, kaksi wc:tä, suihku ja keittiö.

Ambulanssiveneet eivät ole niin yleisiä maailmanmarkkinoilla. Norjan suuri saaristo ja rannikon saarten pysyvät asukkaat vaativat kuitenkin korkeatasoisia liikkuvia sairaala- ja potilaskuljetuspalveluja. Veneet on tilannut Buksér og Berging Oslosta. Kewatec on jo toimittanut ostajalle useita veneitä ammattikäyttöön.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå