14 meter forskningsbåt levert til Svalbard

Freitag 13 mai, 2022

Kewatec har levert en 14 meters arbeids- og forskningsbåt til Svalbard. Serecraft S14 ble først fraktet fra Borgå med bil til Tromsø, hvorfra transporten fortsatte med sjøfrakt til Longyearbyen på Svalbard. Båten skal brukes til undervisning og forskning ved verdens nordligste universitet, Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Leveransen har blitt gjort sammen med vårt norske datterselskap Martec AS.

Serecraft S14 er 14,1 meter lang og 4,2 meter bred og har to Yanmar-motorer på 509 hestekrefter hver. Båten har fått navn etter forskeren Hanna Resvoll, som var den første kvinnelige arktiske forskeren på Svalbard, tilbake i 1907. Hanna Resvoll var var også en pioner innen for miljøvern og var norges første miljøverner.

- Dette er den andre båten Martec leverer til Svalbard. Tidligere har vi levert en oppsynsbåt til Sysselmesteren (2019), sier Gisle Johnsen, Daglig leder i Martec.

- Vi må få takke UNIS og prosjektleder Charlotte Sandmo for et veldig godt samarbeid i utviklingen og leveransen av «Hanna Resvoll», som skal utføre forskningsoppdrag langs kysten av Svalbard, «landet med de kalde kyster», fortsetter Johnsen.

- Vi er stolte og ydmyke for å ha fått være del i dette prosjektet, slutter Gisle Johnsen.

Opplæring og igangkjøring av båten for isforhold og det arktiske klimaet er i gang. Forholdene har vært gode for å teste båten. Temperaturen har vært mellom -7° og -18°C og bølgene i Isfjorden har vært opptil 3 meter på det meste.

- Vi har kunnet teste og fastslå at kjøreegenskapene og varmesystemene er funksjonelle, sier Markus Magnusson, prosjektleder i Kewatec.

- Hvis du er ute etter et interessant reisemål, kan jeg varmt anbefale en tur til Svalbard, fortsetter Magnusson.

record.title

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå